Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Γράμμα στο «Καλοκαίρι 2015»

Αποχαιρετισμός
Αγαπητό «Καλοκαίρι 2015»,

    Με απογοήτευσες λίγο. Δε φταις ακριβώς και δε θα ήθελα να σου φορτώσω ευθύνες για τα προηγούμενα καλοκαίρια, αλλά συνυπολογίζοντας τη συμπεριφορά σου, μ’ αυτά και μ’ εκείνα, το «καλοκαίρι» τείνει να μην είναι πια η αγαπημένη μου εποχή. Τελειώνεις επίσημα σήμερα και δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αλλά οφείλω να στο πω γιατί τέτοια σχέση έχουμε.

    Φέτος, σκέφτομαι πολύ έντονα τη σχολική χρονιά. Τι ωραίο που κάθε χρόνο μπορούσαμε να κάνουμε μια νέα αρχή… Μετά, στη σχολή, υπάρχουν τα εξάμηνα και τα χρωστούμενα μαθήματα και τέλος πάντων τίποτα δεν είναι το ίδιο. Η ακαδημαϊκή χρονιά έχει χάσει τη σημασία της και το κακό έχει ξεκινήσει μάλλον από την Γ’ Λυκείου με τα θερινά μαθήματα. 
    Τη σεζόν που έρχεται θέλω να τη σκέφτομαι σαν σχολική. Δεν έχει σημασία τι βαθμούς πήραμε πέρυσι. Προχωρήσαμε μια τάξη. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο και σημαντικότατο.  Έχουμε χρόνο να κάνουμε επανάληψη και να καλύψουμε τυχόν κενά. Το μόνο που θέλω να με απασχολεί είναι τι θα φορέσω την πρώτη μέρα… Άντε και με ποιον θα καθίσω στο ίδιο θρανίο.
    Βλέπεις, «Καλοκαίρι 2015», ότι αντί να αρχίσω να φωνάζω «Που πας; Μη φεύγεις ακόμα, έλα πίσω να κάνεις το χρέος σου» και διάφορα τέτοια, διατηρώ την ψυχραιμία μου. Την αισιοδοξία και την ελπίδα που τις πρώτες μέρες του πρώτου σου μήνα σου κατέθεσα, τις μεταβιβάζω στο Σεπτέμβριο και σε αποχαιρετώ ως οφείλω.
   
                                                                                                                      Αντίο,
Κ.


Υ.Γ.:    Δεν ξέρω πως πάνε αυτά, αλλά αν τυχόν μιλάτε με το «Καλοκαίρι 2016», πες μια καλή κουβέντα… Ευχαριστώ.      


Δεν υπάρχουν σχόλια: